SUGENG RIYADI


adikku.jpg

 

Kanti kaweningipun manah,
hambok bilih wonten catur wicoro
lan toto kromo kirang prapsilo
ingkang adamel gerahipun penggalih paduka,
kawulo ing dinten riyadhin puniko
nyuwun agunging samodra pangaksami.

Dalah hangaturaken
SUGENG RIYADHIN,
1 SYAWAL 1428 H

 

Budaya lebaran di desaku selalu dilakukan dengan bersilaturahim dan saling memaafkan. Kami bersilaturahim dengan keluarga, tetangga saudara dekat maupun jauh. Dimulai dari yang paling muda terlebih dahulu. Ada beragam ucapan dan tata cara, tapi yang cukup sederhana bisa dengan mengucapkan,

“Ngaturaken sugeng riyadi, sedoyo lepat kawulo nyuwun pangapunten.”

lalu dijawab dengan mengucapkan,

“Yo podho podho wong tuwo kuwi yo akeh lupute,ora mung wong enom thok, luputmu wis tak ngapurani,  tak dongakake opo sing dadi kepinginanmu iso kawujud lan kasembadan.”

 

 

About these ads

4 thoughts on “SUGENG RIYADI

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s